keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Värikynäkauppa


Tänään oli taas ihanan aurinkoinen päivä! Pari edellistä päivää saikin taas tarpoa lumisateessa, ja mistä sekin johtuu että aina on vastatuuli. Tässä vaiheessa lumimyräkät ei enää haittaa koska talvi on jo selätetty ja kevät on alkanut :) 
Päivällä kävin kävellen värikynäkaupassa ennakkotehtäviä varten. Nyt on ihan tuliterät värikynät ja paljon isoa paperia. Matkalta nappasin pari kuvaa kännykällä.





Voi tätä innostuksen määrää!


Tänään kokeilussa oli katkarapupasta jota varmasti tulee tehtyä toisenkin kerran. Nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Resepti kaipaa pientä hienosäätöä vielä. Tämä tuli tehtyä vain nopeasti soveltamalla ilman ainesten mittauksia. Ainakin basilikaa olisi saanut olla myös kastikkeen seassa ja sitruunaa vähän enemmän. 


Katkarapupasta

180g pakaste katkarapuja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kermaa
perunajauhoja
sitruunaa
persiljaa
mustapippuria
suolaa
maissipastaa
(basilikaa)

Koristele basilikalla ja parmesanjuustolla

11 kommenttia:

  1. NOM! maukkaan näköstä, mutta onko pakko käyttää pakasterapuja? meiläpäin tykätään tuoreesta :(

    VastaaPoista
  2. mistä sää raimo saat suomessa tuoreita rapuja? ja meinaatko että se jotenki muuttuu pakastaessa?

    VastaaPoista
  3. kyllähän siinä menee koko tekstuuri uusiks ku pistää teollisuuskäsiteltyjä rapuja jäihin! eihän niitä rapuja ihan lähijärvestä voi käydä poimimassa, mutta kun on laaturapuja maistanut niin paluuta pakastehyllyyn ei enää ole :)

    VastaaPoista
  4. laaturapuja, HAH! kai käsität että meillä suomessa ei tuoreita katkarapuja saa juuri MISTÄÄN. meillä täällä kuopiossa ei ole ainakaan mitään mahdollisuutta ostaa moisia herkkuja. ja mietippä jos bloggaaja ansku asuu vaikka sodankylässä, niin mistä se tuoreita rapuja ostaa? saanen kysyä missä tuoreisiin katkarapuihin pääsee tottumaan?

    VastaaPoista
  5. rauhoituhan nyt seppo, taidat tehdä tässä kärpäsestä härkäsen ;) mutta mitä tulee kysymykseesi, niin kyllä ainakin etelä-suomesta löytyy sesonkiaikana tuoreita katkiksia :P toki ymmärrän, jos kuopion alepan tarjonta ei ole yhtä hyvä :(

    VastaaPoista
  6. edelleenkin haluaisin korostaa sitä että anskulla ei välttämättä ole pääsyä suuren maailman kauppojen herkkuihin, vaikka sinä raimo niitä ostatkin. minusta pakasteravut on ihan perusteltu valinta, ja samalta ne maistuvat kuitenkin. minusta on muutenkin naurettavaa että mainitset erikeen ETELÄ-suomen, yhtä pohjoisessa tässä maassa ollaan maailman mittakaavassa kuitenkin.

    VastaaPoista
  7. tämä keskusteluhan nyt alkaa menemään aikalailla aiheen vierestä, mutta tiedoksi sinulle seppo: jos olet koskaan käynyt esim. helsingissä tai turussa, ja vertailukohteena rovaniemellä tai muissa pohjois-suomen kaupungeissa, niin tietäisit että ostoskeskusten ja kauppojen valikoimat ovat hyvinkin erilaiset suomen eri kolkissa. ruotsista nyt puhumattakaan! mikäli viettää koko elämänsä kuopiossa, niin ymmärrän kyllä jos tämmöiset asiat jäävät huomaamatta...

    VastaaPoista
  8. mikä helsingistä tekee niin erikoisen? olen siellä kyllä käynyt, mutta ei se nyt sen parempi paikka ole kuin kuopiokaan. samanlainen pikkupitäjä se on maailman mittakaavassa kuin kuopiokin. jos kävisit joskus esim. tokiossa tai mumbaissa niin näkisit minkälainen on oikea suurkaupunki.

    VastaaPoista
  9. en missään vaiheessa ole väittänyt että helsinki olisi mitenkään erikoinen. mutta kyllähän sieltä huomattavasti enemmän löytyy kuin kuopiosta... ja mitä tulee suurkaupunkeihin, olen toki kanssasi samaa mieltä ettei helsinki niihin kuulu. ihmettelen suuresti kommenttiesi vihamielisyyttä, missään vaiheessa ei ollut tarkoitus loukata kuopiolaista sydäntäsi ja pyydän anteeksi jos näin olen tehnyt. tämä keskustelu on kyllä karannut niin kauas aiheesta että tämähän vetää jo ihan sanattomaksi :D

    VastaaPoista
  10. "kyllähän sieltä huomattavasti enemmän löytyy kuin kuopiosta". vaikka nyt mennäänkin jo tosi pahasti aiheen vierestä, niin täytyy kuitenkin hieman yrittää oikaista maailmankuvaasi. helsingissä ei ole mitään sen enempää kuin meillä täällä kuopiossa. metro on yleensä se tärkein argumentti helsingin puolesta, mutta sehän on käytännössä vain juna, sillä sehän menee suurelta osin maan päällä. muutenkin väitän että helsinkiläiset ovat aika täynnä itseään, sen verran vihamielistä kohtelua olen siellä käydessäni saanut. tänne sen sijaan kaikki ovat aina tervetulleita.

    VastaaPoista
  11. Ei ole pakko käyttää pakasterapuja, voit käyttää myös tuoreita. Itse päädyin pakasteisiin, koska kuntosalilta tullessani matkanvarrella oleva alepa ei tarjonnut juuri sinä päivänä tuoreita katkarapuja :) Sovitaanko, että Helsinki ja Kuopio on yhtä kivoja?

    VastaaPoista