keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Päivän sana: Onnellisuus

Onni on kahvihetki hyvän ystävän kanssa. 
Oli ihana catch up -päivä vanhan ystävän kanssa joka on täydellinen esimerkki siitä että parhaimmat ystävät säilyvät vaikka menisi pitkiäkin aikoja ettei nähdä. Toivon että jokaisella ihmisellä on edes yksi ystävä säilynyt lapsuudesta asti jonka kanssa muistella kaikkea mitä on koettu ja joka tuntee sinut läpikotaisin koska on ollut mukana alusta asti. Surullista kuitenkin että osa jää pois.
Keneltä muulta voit kysyä, muistatko
...kun kerättiin kastematoja salaa ja annettiin niille nimet?
...ja itkettiin kun Max-mato meni poikki?
...kun kiivettiin liiterin katolle ja hypittiin sieltä alas vaikka se oli kielletty?
...kun pääsiäisenä kävimme virpomassa monta kertaa saman oven takana eri huivi päässä?
...kun oltiin ihastuttu samaan poikaan?
...kun yritettiin myydä papalle steariinia karkkina?
...kun tuhlattiin kaikki rahat karkkiin?
...kun vaihdeltiin tarroja välitunnilla?
...ja oltiin kateellisia toisten tarroista?
...kun oksensin ala-asteen luokkaretkellä linkkarissa ja olit se onnekas vieressäistuja?

Tänään käytiin jo meidän vakiopaikaksemme muodostuneessa kahvilassa, Cafe Lasipalatsissa. Kuvassa näkyvät vadelmaleivokset olivat söpön ulkonäön lisäksi myös erittäin hyviä. Suosittelen.



Kuten otsikko kertoo, olen tällä hetkellä todella onnellinen ihminen. En tiedä onko aurinko pehmittänyt pään vai johtuuko kaikki siitä että olen viime aikoina keksinyt mm. mikä musta tulee isona ja löytänyt paljon muita uusia mielenkiinnonkohteita kuten ruoanlaitto, blogi ja urheilu. Ihan kuin olisin uusi ihminen, täynnä energiaa :) Tätä voi olla rasittavaa lukea ku kaikki on niin saatanan ihanaa. Mutta mielestäni ihmiset valittaa ihan liikaa. Minäki oon ihminen ja valitan. Mutta tällä hetkellä en keksi mitään mistä valittaa, muutako siitä että ihmiset valittaa liikaa.

Sitten päivän ruokatehtävään. Tänään tein uunilohta ja valkosipulikermaperunoita. Helppoa ja todella hyvää arkiruokaa. Valmistusaika on yli tunti, joten ruoanvalmistus kannattaa aloittaa vähän ennen kuin tulee nälkä. Ensimmäisenä kannattaa tehdä kermaviilikastike ja laittaa se maustumaan jääkaappiin. Laitoin kermaviilin sekaan vain suolaa ja tilliä.
Uuni 175°. Sitten kuoritaan perunat, minä kuorin 12 pientä perunaa. Viipaloi perunat noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Kuori ja viipaloi  pari valkosipulinkynttä. Freesaa perunat ja sipulit pienissä erissä pannulla ja laita vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laitoin sekaan myös vähän parmesanlastuja. Sekoita vähän ja kaada päälle kerma niin että perunat melkein peittyvät. Sitten vaan vuoka uunin pohjalle noin vartiksi, jonka aikana valmistetaan kala.
Huuhtele kala ettei pinnalle jää suomuja tai muuta epämielyttävää. Laita vuokaan ja pinnalle suolaa, sitruunapippuria ja tilliä. Uuniin perunoiden seuraksi ja annetaan molempien paistua siellä vielä noin 45-50min riippuen kalan koosta, tämä kala oli n.750g. 


Muistakaa syödä kalaa vähintään kerran viikossa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti