torstai 28. maaliskuuta 2013

Ennakkotehtäviä ja uuniperunoita


Nyt onki pari viikkoa vierähtäny blogihiljaisuutta. Ruokaa on kyllä tullu tehtyä monenmoista ja nyt on tarkoitus yrittää palauttaa niitä mieleen ja kirjoittaa tänne. Välillä aika tuntuu vain hupenevan johonki ja pientä paniikkia alkaa olla ilmassa ennakkotehtävienkin kanssa. Kiirehän tässä taas tulee. Mistä se oikeen johtuu että kun on koulutehtäviä niin yhtäkkiä löytää itsensä järjestämästä sukkalaatikkoa tai selaamassa mainoslehtiä samalla kun suunnittelee illanistujaisia kuukauden päähän. 
Nyt kuitenkin takaisin ruokajuttuihin. Tänään tein uuniperunoita savulohitäytteellä. Tää on kyllä ihan herkkuruokaa ja täytteitä vaihtamalla saa aina vähän erilaista. 


Uuniperunat savulohitäytteellä
6 kpl rosamunda perunoita
150g Kylmäsavulohta
1/2 prk creme fraiche
1/2 prk kermaviiliä
1/2 yrtti tuorejuustoa
tilliä
sitruunapippuria
suolaa


Laita uuni kuumenemaan 200°. Pese perunat hyvin ja pistele haarukalla pintaan reikiä. Laita uuninpellille. Valele oliiviöljyllä ja ripottele päälle vähän suolaa. Paista 45-60min riippuen perunoiden koosta. Odotellessa tee täyte että se ehtii maustua. Sekoita tuorejuusto,kermaviili ja creme fraiche tasaiseksi. Pilko kylmäsavulohi ja lisää seokseen. Mausta tillillä,sitruunapippurilla ja suolalla. Kun perunat ovat kypsiä, tee syvät viillot neljään osaan ja laita väliin voita sulamaan. 


Tätä sosekeittoa tein viime viikolla. Tämä on ihan suosikki sosekeitto ja sopii mainiosti alkuruoaksi. Reseptin olen saanut poikaystäväni äidiltä. Suosittelen kokeilemaan! Täytyy kyllä myöntää että kuva ei ole mitä parhain. Näyttää tylsältä kun pinjansiemenet ja rucola puuttuu päältä.

Paprikasosekeitto
4 paprikaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
500g paseerattua tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vahvaa kasvislientä
2 tl sokeria
2 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
pinjansiemeniä
rucolaa

Laita uuni kuumenemaan 225°. Pese ja halkaise paprikat. Ota siemenet pois ja laita uuniin ylätasolle 20min tai kunnes pinnat ovat tummuneet. Anna jäähtyä hetki ja sen jälkeen kuori paprikat. Pilko sipulit ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon paseeratut tomaatit, kasvisliemi ja sokeri. Anna hautua 20 min. Lisää paprikat ja kerma. Soseuta ja mausta.


Muita ruokakuvia en tähän hätään löytänyt joten suurin osa jää nyt odottamaan seuraavaa kertaa. Loppuun pari söpöä kuvaa pääsiäisen piristykseksi. 
P.s olen lupautunut valmistamaan pääsiäiskaritsaa, mitä en ole koskaan tehnyt. Tänne sitten raportoin miten sen kanssa kävi. Vähän jännittää :)

Tämä kuva on viime viikonlopulta kun olin lomalla pohjoisessa.

Mikä piristääkään paremmin perunankuorimishetkeä kuin sydämenmuotoinen perunankuori :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti