sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Jauhoton suklaakakku

Naistenpäivän kunniaksi päätin leipoa elämäni ensimmäisen suklaakakun, ja vieläpä jauhottoman sellaisen. Ainesosista jo tiesi että tästä ei voi pahaa tulla. Voita ja suklaata. Koostumus kyllä hieman jännitti että mahtaako tämä pysyä kasassa pelkän kaakaojauheen voimalla. Pysyi se. 


Jauhoton suklaakakku

150g tummaa suklaata (laktoositon)
125g voita (laktoositon)
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl leivonta kaakaojauhetta

Laita uuni kuumenemaan 175°. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman, seos ei saa olla liian kuumaa. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää munat kokoajan sekoittaen. Lopuksi siivilöi mukaan kaakaojauhe ja sekoita vielä muutama minuutti että seos on tasaista. Minä käytin paistamiseen irtoreunavuokaa jonka pohjalle laitoin leivinpaperia. Reunat unohdin voidella mutta ei tarttunut kiinni. Paistoaika riippuu uunista mutta noin 20-25min. Kun kakku on jäähtynyt, siivilöi pinnalle tomusokeria. Jäätelön puuttuessa laitoin päälle vielä kermavaahtoa ja mansikoita. 


Lempikukkiani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti