maanantai 4. maaliskuuta 2013

Hevospurilaisia



Äiti on Helsingissä käymässä ja tänään tehtiin porukalla siskoni luona hevosenliha-avopurilaisia, kaikista hevosenlihakohuista huolimatta. Mielestäni kyseinen kohu on täysin yliammuttu. Eihän sinne lasagneen sentään ole jauhettu rottia tai lemmikkikaneja. Tai lapsia. Vaan hevosta. Hevosenliha on hyvinkin paljon verrattavissa naudanlihaan ja voi olla jopa parempi vaihtoehto kuin tehotuotettu nauta. Okei, jonkin verran ymmärrystä annan sille, että pitäähän sitä tietää mitä ostaa, mutta ei tässä nyt mielestäni ole kyse mistään maailmanluokan huijauksesta minkä vuoksi valmistaja kuuluisi vähintäänkin kivittää. Eilen kaupassa käydessäni kuuntelin sivusta kun lihatiskillä asioiva mies varmisteli etteihän tarjouksessa oleva lampaanpaisti sisällä hevosenlihaa. Ehheh. Myyjäkin naurahti niin väkinäisesti että ei tainnut olla ensimmäinen vitsiniekka tiskillä. En varmaan ole ainut joka on jo kyllästynyt koko kohuun. 
Nyt pikku avautumisen jälkeen takaisin näihin burgereihin. Niistä tuli tosi hyviä, siitäkin huolimatta että ne oli gluteenittomia. Leipä on tehty siskon salaisella reseptillä, mutta jokainenhan voi käyttää pohjana mitä vain leipää. Pihvit on tehty jauhelihasta jonka sekaan on sekoitettu vain kananmuna, pari valkosipulinkynttä ja mausteita. Me käytimme chiliä, paprikaa, suolaa ja pippuria. Ainiin ja kapriksia. Täytteenä oli sinappia, avokadoa, salaattia, tomaattia, cheddarjuustoa ja karamellisoitua punasipulia. Ainoa asia mitä jäin kaipaamaan oli majoneesi joka unohtui ostaa, mutta todella hyviä oli ilmanki!


Tänään alkoi myös yhteishaku. Jännittävää ja myös vähän stressaavaa. Jos hyvin käy, musta tulee syksyllä koululainen :) Nyt vaan täysillä pakertamaan ennakkotehtäviä! Yritän kerrankin välttää sen tilanteen että tehtäviä tehdään sitten viimeisinä päivinä itkun ja paniikin kanssa (tästä vois jonku vedonki lyödä että näin käy). Pientä visiointia on jo meneillään pään sisällä. Nyt on ihan hyvä tunne tästä :)

Kivaa maanantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti