perjantai 1. maaliskuuta 2013

1 takana, 14 edessä


  Todellakin, nyt on yksi treeniviikko takana uudella ohjelmalla ja neljätoista edessä. Täältä tullaan kesäkunto! Tämmöisen yli-innokkaan urheiluviikon jälkeen sitä haluaa palkita itsensä. Makaronilaatikolla. Eikä tämä minun resepti ole mikään laihdutuslodju. Pikemminki elinikä lyhenee vähintään kolme vuotta. Ja illan olen suunnitellut viettää karkkipussi kainalossa telkkarin ääressä. Kyllä lapsikin tarvitsee paljon energiaa kasvaakseen.
Sain kyllä oikein hienon ruokavalio-ohjeen tukemaan tätä treenaamista. Jaksoin noudattaa sitä niin kauan kuin sen lukemiseen meni aikaa. Tykkään liikaa hyvästä ruoasta, enkä muutenkaan jaksa alkaa punnitsemaan jokaista syömääni mantelia. 
Makaronilaatikko ei ole ehkä kaikkein esteettisintä blogiruokaa, eikä se vaadi mitään erikoislahjakkuutta tai loitsuja onnistuakseen. Jostain se on kuitenkin aloitettava ja tänään ruokalistalla oli tätä. Normaalista hieman poikkeaa se, että tämä on tehty maissipastasta koska meidän taloudessa pyritään välttämään vehnää. Tiesittekö että myös mäkin hampparit on vehnättömiä. Ja terveellisiä.






Sieni-jauhelihamakaronilaatikko

400g Maissipastaa
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 rs herkkusieniä
sinappia
2 munaa
3dl kermaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
suolaa
paprikajauhetta
currya
päälle juustoraastetta

Pilko sipulit ja herkkusienet valmiiksi. Laita pasta kiehumaan ja uuni kuumenemaan 175°. Kuullota sipulit ja lisää joukkoon sienet. Kun sienten neste on lähes haihtunut, lisää joukkoon jauheliha. Jauhelihan ollessa melkein kypsää lisää mustapippuri ja valkosipulijauhe sekä pari lusikallista mietoa sinappia. Lisää viimeisenä suola. Lopuksi sekoita valmis jauheliha valmiin pastan sekaan ja tee munamaito, tässä tapauksessa munakerma. Sekoita munat ja kerma keskenään ja mausta paprikajauheella,mustapippurilla, currylla ja suolalla. Laita makaroniseos vuokaan ja kaada munamaito päälle. Lopuksi ripottele pinnalle juustoraastetta ja laita uuniin noin 40min.



tsirp tsirp.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti