sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tulinen porkkana-vuohenjuustosalaatti


Hei
Kaikille on varmasti tuttua semmoinen että hyvin pitkään ei ole voinut sietää joitain ruoka-aineita mutta jossain vaiheessa niistä tuleekin suurinta herkkua. Minulle tämmöisiä ruoka-aineita ovat olleet mm sinihomejuusto,vuohenjuusto, oliivit, sienet, valkosipuli.. Jonkinlaista aikuistumista on ilmeisesti tapahtunut koska nykyään kyseiset ruoat eivät pääse pahemmin kaapissa homehtumaan. Listaamistani aineksista viimeisimpänä olen löytänyt vuohenjuuston. Olimme jokin aika sitten illanistujaisissa jossa tarjolla oli mm. vuohenjuusto-porkkanasalaattia, jonka reseptin tämä postaus sisältää. Olin hieman epäileväinen kyseistä salaattia kohtaan mutta ai että miten hyvää se olikaan ja se katosikin ensimmäisenä pöydästä. Pyysin saada reseptin ja selvisikin että resepti on peräisin Helsingin Sanomien ruokaliitteestä. Tämä ruoka on todella hyvä tarjottava illanistujaisiin ja miksei ihan arkiruokanankin lisukkeena.  

Tulinen porkkana-vuohenjuustosalaatti

6 keskikokoista porkkanaa
3 rkl oliiviöljyä
1/2 chiliä
1 ja 1/2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkl hunajaa
1 tl juustokuminaa
1 tl merisuolaa
100g vuohenjuustoa
1/2 ruukkua korianteria


Kuori ja suikaloi porkkanat. Halkaise chili ja poista siemenet, silppua pieneksi.
Paista porkkana ja chili pannulla oliiviöljyssä. Lisää mukaan inkivääri,hunaja,juustokumina ja suola. Paista kunnes porkkanapalat ovat osittain pehmenneet, mutta niissä on vielä purtavaa. Nosta pannu sivuun ja anna jäähtyä. 
Kokoa salaatti lautaselle. Levitä pohjalle porkkanaseos ja ripottele päälle pieneksi paloiteltu vuohenjuusto ja korianteri. Nauti hyvässä seurassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti