sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Flunssaa vastaan taistelua



Takapihalla nurmikko vihertää ja mittari näyttää +6. Ei ihan heti uskoisi että jouluaattoon on vain kaksi yötä. Varmaan tuo lumettomuus on suurin syy siihen että tänä vuonna ei tunnu tippaakaan joululta. Ei minkäänlaista stressiä edes lahjoista tai muista jouluun liittyvistä toimenpiteistä, koska joulua ei vaan ole tänä vuonna. Olen kyllä menossa perheeni luokse pohjoiseen viettämään joulua,missä ainakin viimeisten tietojen mukaan on lunta. Ensimmäistä kertaa myöskään tähän jouluun ei liity minkäänlaisia odotuksia. Todella kummallista. 
Nyt on muutaman päivän jokin tauti yrittänyt tehdä tuloa kun on kurkku ollut todella kipeä. Hyvänä lääkkeenä toimii kuuma vesi johon on puristettu sitruunaa ja makeutettu hunajalla ja sekaan raastettu hieman inkivääriä. Halusin tehdä myös jotain hyvää keittoa johon saa laittaa sekaan myös inkivääriä ja päätin tehdä kasvissosekeittoa. Mutta siinähän kävi sitten niin että kaiken muun muistin,paitsi sen inkiväärin. Tämä on todella herkullinen keitto ja hyvää vaihtelua jatkuvaan lihan syöntiin. 

Kasvissosekeitto

0,8 l vettä
               1 kasvisliemikuutio
           2 isoa porkkanaa
       2 isoa perunaa
          1 isohko bataatti
            mukulaselleriä
                3 valkosipulinkynttä
(pieni pala inkivääriä olisi kuulunut ohjeeseen)
             1 dl kuohukermaa
suolaa
   timjamia
           mustapippuria
chiliä
   persiljaa

pinnalle: vuohenjuustokiekko ja persiljaa

Laita vesi kiehumaan kasvisliemikuution kanssa. Kuori ja pilko kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi ja heitä veteen kypsymään. Kun kasvikset ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella. Laita sekaan mausteita ja maistele maku mieleiseksesi. Lopuksi pehmitä maku kermalla ja anna hetki oleentua. Annoksen päälle voi laittaa pienen vuohenjuustokiekon vielä pitämään huolen että on tarpeeksi rasvaa tässäkin ruoassa. Ja eikun herkuttelemaan kylminä (tai lämpinä) talvi-iltoina!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti