perjantai 30. elokuuta 2013

Harppaus syksyyn



Nyt on mennyt ihan hirmuisen pitkä aika viime kerrasta. Elämä on ollut tosi heittelevää keväästä lähtien. Kesä meni aikalailla ohi sairasteluiden takia. Sain jonku ihan superärhäkän viruksen jonka vuoksi vietin mm juhannusviikon sairaalassa. Uskomatonta mitä joku virus voi saada aikaan kehossa, vieläkin keho korjaa jälkiä vaikka kunnossa olen ollut jo kuukauden päivät. Olen kuitenkin onnellinen että selvisin "näin vähällä", kun hetken aikaa näytti että kyse olisi jostain paljon vakavammasta.

Nyt kuitenkin iloisempiin aiheisiin,eli ruokaan. Mulla on ihan hirmuinen lista ruokia mitkä pitäisi saada tänne talteen ja vielä hirmuisempi kasa reseptejä joita syyhyän päästä kokeilemaan! Syksyaiheisesti tämän päivän resepti on herkkutattipasta. Kävin keskiviikkona sienimetsällä ja sain ihan mukavan tattisaaliin. Mutta selvästi joku muukin oli saanut vihiä tästä sieniapajasta kun suurin osa oli käyty jo poimimassa. Aikomukseni oli ensin loihtia jotain erikoisempaa mutta ajanpuutteen vuoksi teinkin pastan. Lopputulos on kuitenkin helppoa ja hyvvvää!


Paras tattipasta

n. 1 litra herkkutatteja
voita paistamiseen
4 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
2 dl kermaa
timjamia
basilikaa
mustapippuria
suolaa
parmesanjuustoa
spagettia


Puhdista ja pilko tuoreet herkkutatit. Pilko sipulit ja valkosipulit. Laita spagetit kiehumaan. Kuullota sipulit voissa ja lisää joukkoon tatit. Paistele hetki jonka jälkeen lisää joukkoon kerma,parmesan ja mausteet. Maistele! Parhaimman tuloksen maustamiseen saa aina maistelemalla välillä ruokaa, siksi en käytä mitään mittoja mausteissa. Kun kastike on valmista sekoita joukkoon valutetut spagetit ja lisää tarvittaessa mausteita. Ripottele päälle vielä parmesanlastuja. Avot!



Sitten vielä lopuksi jotain mikä sai minut hymyilemään töistä tullessani. Voi miten sympaattista! Siellä joku varmaan hukkuu omaan omenasatoonsa mutta ihana idea laittaa ylimääräiset omenat jakoon ohikulkijoille :)


Minäkin otin yhden pienen :)


Huomenna sisko tulee takaisin Suomeen, jee! Muuttopäivä edessä, nyt pitää alkaa valmistelemaan eväitä apureille. 

Kivaa perjantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti