sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Vanha Pehtoori

Taas on päässyt vierähtämään aikaa viime postauksesta. Paljon muutoksia elämässä tällä hetkellä mutta ehkä nyt alkaa jo vähän tasaantumaan ja ehtii taas kokeilla uusia reseptejä.
Eilen vietettiin ihana kesäpäivä siskon kanssa. Käytiin pyörillä Haltialassa ravintola Vanha Pehtoorissa jäätelöllä ja nauttimassa auringosta. Minä otin lakupallon ja siskoni otti pina coladapallon. Yhden pallon hinta on 3,50€ mutta ehdottomasti sen arvoinen.
Vanha Pehtoori on ihana ravintola keskellä maatilaa jossa voi samalla käydä myös katsomassa tilan eläimiä. Ihanaa että Helsingistäkin löytyy tämmöinen paikka :) Harmi ettei ole yhtään kuvaa retkestämme. Mutta ei mikään ihme että paikka on todella suosittu. Menkää kaikki käymään siellä!

Suomen pelin jälkeen teki vielä mieli herkutella ja päätettiin grillata. Tällä kertaa grilliin päätyi pekonituorejuustoherkkusieniä,parsaa ja makkaraa. Tosi makoisat tuoksut tuli grillistä ja tosi makoisaa oli ruokakin. Illallakin oli vielä niin lämmin että terassilla tarkeni hyvin syödä ilman pitkähihaista. Ai että mä rakastan kesää! :)


Tuli tuossa tehtyä myös elämäni ensimmäinen lohikeitto. Teki kovasti mieli lohta ja ajattelin että nyt täytyy kokeilla jotain muuta kuin uunilohta vaikka tosi hyvää sekin. Tosi ison sotkun sain ainakin keittiöön aikaiseksi taistellessani kalan kanssa. Suomut on tosi näppäriä ku niitä voi löytää vielä seuraavana päivänäki keittiöstä. Mutta sen jälkeen kun kala on saatu paloiksi niin loppu on ihan helppoa ja lopputulos on vaivan arvoinen.


Lohikeitto

1 l vettä
fond du chef fish
500g lohta
7 isohkoa perunaa
1 sipuli
2 dl kuohukermaa
pippuria
voita
suolaa
tilliä
2 laakerinlehteä

Puhdista kala ja poista nahka. Paloittele kala saman suuruisiksi paloiksi. Kuori ja paloittele perunat ja sipuli. Laita vesi kiehumaan ja lisää kiehuvaan veteen fond du chef ja muut mausteet (ei tilli) sekä perunat ja sipuli. Keitä kunnes perunat ovat melkeen kypsiä. Lisää joukkoon lohi. Lisää kerma ja voinokare vasta kun lohi ja perunat ovat kypsiä. Anna hautua vielä hetki ja lisää lopuksi tuore tilli. Lisää tarvittaessa suolaa. 


Ihanaa äitienpäivää <3




1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista